vivas zalaegerszeg I. Notre Dame Kupa
Országos rendezésű kétnapos utánpótlás tőrviadalt rendezett a hét végén a Zalaegerszegi Vívó Egylet ,melyen közel 300 vívó vett részt.

Az Apáczai ÁMK tornaterme két napra igazi vívócsarnokká alakult; pástok fedték a játékteret, és a pengecsattogás a vívótermek egyedi atmoszféráját kölcsönözte. A két nap során összesen 260 vívó állt pástra a gyermek, az újonc és a serdülő korosztályokban. A Fülöp Mihály Magyar Kupa sorozatában ranglista pontokért zajlik a küzdelem, a végén ezek alapján hirdetnek végeredményt.

Az I. Notre Dame Kupán a rendező ZVE népes csapatot indított, ugyanis 23-an léptek pástra az egerszegiek közül. A legjobb helyezést éppen a legnépesebb számban (68-an indultak itt), a gyermek fiú tőr kategóriában Benedek Csongor érte el, aki a 8., pontszerző helyen végzett. A ZVE vívói közül sokuknak ez volt az első országos megmérettetése, ráadásul a korosztályokon belül még a fiatalabbakhoz tartoznak.

 

A versenyen Darabos Géza, a ZVE elnöke elmondta, pár év kihagyás után újra országos rendezésű viadalt hoztak Egerszegre. A névválasztás pedig egyértelműen az otthonukra utal, hiszen a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend által működtetett Mindszenty-iskola épülete közel 20 éve ad otthont a zalaegerszegi vívásnak. Ahogy az elnök fogalmazott „a jövőt is együtt tervezzük”. Egyelőre még az Apáczai ÁMK-ban rendezhették a viadalukat, de az elnök reményét fejezte ki, hogy nemsokára otthonukban fogadhatják a vendégeket. A tervek között szerepel ugyanis a Mindszenty-iskola bővítése új tornateremmel, ehhez kapcsolódó vívócsarnokkal.

forrás:https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/pontszerzo-helyezes-az-i-notre-dame-kupan-2922535/