vivas zalaegerszeg Zalai érmek a vívók diákolimpiájáról

A háromnapos vívó diákolimpián előbb a sulivívó találkozó ügyességi próbái zajlottak le, és a B-kategóriás, azaz egyesületi versenyengedéllyel nem rendelkező vívók küzdöttek az érmekért. Másnap az A-kategóriában, vagyis az igazolással rendelkezők egyéni küzdelmei során mintegy 1500 diák lépett a pástokra, míg zárásként a csapatversenyek zajlottak.

 

Az ünnepélyes megnyitón Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke meghívta a diákolimpia valamennyi érmes versenyzőjét a júliusi világbajnokság egyik napjára.

 

A Zalaegerszegi Vívó Egylet tagjai ezúttal iskoláik színeit képviselték, és közülük többen érmet is szereztek. Az első napon Bagosi Borka (Z. Liszt-iskola) az I. korcsoportban, másnap Kiss Anna (Z. Liszt-iskola), a II. korcsoportban állhatott a dobogó legfelső fokára a tőrözőknél, mindketten diákolimpiai bajnokok lettek.

Kiss Anna, a II. korcsoport
győztese


Bagosi Borka az I. korcsoportban
nyert Fotók: Szekeres, ZVE

A csapatküzdelmek során is született egerszegi érem, nem is egy, hanem kettő. A II. korcsoportos tőrcsapatok küzdelmében a Liszt Ferenc iskola vívói (Kismányoky-Wallandt Georgina, Kismányoky-Wallandt Gertrúd, Kiss Anna, Tóth Abigél) ezüstérmet szereztek. A IV. korcsoportban a Zrínyi-gimnázium tőrözői jeleskedtek, ugyanis az Antal Péter, Bagosi Bendegúz, Kiss Botond Attila összetételű együttes bronzérmesként zárta a küzdelmeket.