vivas zalaegerszeg ZVE: pontszerző helyezések a gyermek ob-ről
Szigorú higiéniai előírások betartása mellett a Magyar Vívó Szövetség a közelmúltban ismét engedélyezte versenyek rendezését.

A sportágban idehaza kora tavasz, vagyis a koronavírus-­járvány kitörése óta nem rendeztek viadalokat. Az újrakezdés helyszíne pedig Hódmezővásárhely lett: hagyományosan az alföldi város ad otthont a gyerek korosztály országos bajnokságának, és ezen az idei nehéz szezonban sem kényszerültek változtatni az illetékesek.

Fotó: ZVE

 

Zalaegerszeget 16 vívó képviselte a népes mezőnyben, és a ZVE tőrözői közül többen is az első megmérettetésükre készültek. Szombaton az egyéni, vasárnap pedig a csapatversenyeket rendezték meg.

Egyéniben a lányok mezőnyében sikerült egy szép és értékes helyezést elérni, ugyanis a pontszerző, 7. helyen zárt Simon Borbála.
A népes mezőny első felében zárt még Goldfinger Blanka (16.), Habuczki Vanda (18.) és Makaró Hanna (22.). A fiúk egyéni versenyszámában Szabó Bence 14., Szabó Bálint 16., Németh Mihály Lajos 29. lett.

Fotó: ZVE

A vasárnapi csapatverseny talán még több izgalmat hozott a ZVE vívóinak, az egerszegiek két-két csapattal vettek részt ezekben a versengésekben. A lányoknál a ZVE I. számú együttese (Habuczki Vanda, Goldfinger Blanka, Simon Borbála, Makaró Hanna) a 4. helyet szerezte meg, a ZVE II. (Kismányoky-Wallandt Georgina, Tóth Abigél, Kismányoky-Wallandt Gertrud) pedig a 15. helyen zárt.
A fiúknál a ZVE I. (Németh Mihály Lajos, Szabó Bence, Csatlós Gellért, Szabó Bálint) az 5. helyen fejezte be a küzdelmeket, a ZVE II. (Petrics Dávid, Világhy Szilárd, Farkas Attila, Nika Balázs) a 10. pozícióban zárt.