vivas zalaegerszeg Törpici, Újonc OB és Veterán Bajnokság

A vívók országos bajnokságainak sorában a Törökbálinton rendezett törpici leány- és fiú-tőrbajnokság, valamint a veteránok vetélkedése következett, illetve az UTE rendezésében az újonc korosztály tőrözői megvívták egymással a bajnoki csatákat.  

A törökbálinti Kocsis Sándor Sportközpontban a Zalaegerszegi Vívó Egylet tagjai is ott voltak. A törpici korosztály leányversenyében hat egerszegi fiatal indult, és hárman jutottak be a nyolcaddöntőbe. Antal Katalin végül a 16. helyen végzett, másik két társa, Simon Borbála és Kiss Anna viszont nagyszerű vívással a legvégén a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A fiúk mezőnyében egyedül képviselte a ZVE színeit Németh Mihály Lajos, aki a 12. helyen végzett.

 

Ezzel egy időben zajlott a tőrözők veterán országos bajnoksága. A 40–50 év közötti 40+ korosztályban két ZVE-tag, az NTE 1866 kötelékéből pedig Tizedes Balázs indult. Pataki Zoltán a legjobb négy közé jutásért nagyon szoros asszóban maradt alul a későbbi győztes Sághy Ervinnel szemben. Pataki Balázs végül az 5. helyen zárt, a kanizsai Tizedes Balázs hetedik lett, dr. Matyovszky Balázs pedig 12. helyen zárt.

A legutóbbi hét végén pedig az UTE rendezte az újonc tőrözők 2019. évi országos bajnokságát. A fiúk mezőnyében négy egerszegi versenyző vívott a 53 tőröző között. A legjobb 16 közé kerülésért a csoportkörben nagyszerűen vívó Bagosi Bendegúz és Benedek Csongor egymással került szembe. A 16 közé vívott asszót 15:12-re Benedek Csongor nyerte, aki végül a 13. lett, míg Bagosi Ben­degúz a 20. helyen zárt.